Sunday, August 26, 2012

Beach Party

Eile toimus rannapidu. Konseptsioon ka mõnus. Rand, meri, bassein ja palju rahvast. Kahjuks on vanus juba oma töö teinud ja teist päeva järjest ei jaksanud juua eriti. Tänane päev on olnud üks tihedamaid viimasel ajal. Korra nägin päikesevalgust ja tulin kiirelt tuppa ja vaatasin filme edasi. Panen nüüd lõppu lingi piltidega ka, siis veidi huvitavam. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.455032791186664.104582.338427289513882&type=1

Saturday, August 25, 2012

Fullmoon Party

Käsil on esimene nädalavahetus, kus saab rahulikult Singapuris olla. Gerdist sain ka lahti, ta läks uuesti KLi. Eile oli huvitav õhtu. Plaanisime minna kuhugi leeduka juurde flat warming partyle, aga ühika ees käisid mingid tegelased ringi ja ütlesid, et ühes spordihoones saab alkoholi tasuta. Ida-eurooplasena pikka kõhklushetke ei olnud ja panime tuhatnelja tuld. Suureks üllatuseks saigi tasuta alkoholi. Jõime nii kuidas jaksasime ja võtsime natuke koju ka kaasa :) Nelja paiku sai lõpuks magama ja nüüd valmistume selle NV põhiürituseks : Full Moon Party. See on rannas toimuv pidu, kuhu attendid 3000 inimest kolmest Singapuri ülikoolist. Loodetavasti tuleb huvitav üritus :) Täpsemalt räägime asjast järgmises postituses ja loodetvasti teeb Gert huvitavaid pilte Kuala Lumpuris.

Tuesday, August 21, 2012

Pilte meie Kuala Lumpuri reisist

Saime Kuala Lumpuris kätte oma hõbedase "ratsu" Altis




Malaisias on burger nimega Mega Mac mis on 2x Big mac


Paras suutäis

Tuba, kus Mikk ja Gert oma öid veetsid

ning elutuba kus sai lihtsalt tšillitud



Ärge laske ennast eksitada auto suurusest (väiksusest), sellesse Protonisse mahtus kokku 6 täismeest.

Fototõestus nr 1

Kaunid Petronase kaksiktornid

Muusika oli super, mis peegeldub ka Iffi ilmest

Kuala Lumpuri ööklubi ees oli Bentley rahvaauto

Kiirtoiduks peale pidu on friteeritud snäkid

Mis, kõik taksos keelatud

Vaateid ka KL teletornist ~300m kõrguselt




Hiljem saime torkida ka uinutatud iguaane




Jõudsime oma pundiga Malaisia Rahvusliku Mošeeni (mis asub teiselpool kaamerat)




Peale pikka jalutuskäiku kulus kõigile ära väike massaaž

Viimane õhtu Kuala Lumpuris ning võtsime ka Petronas Toweri turvamehe enda punti

Monday, August 20, 2012

KUALA LUMPUR. rõõm ja pisarad

Nonii... lõpuks tagasi KList. Teekond oli pikk ja keeruline. Täis õnne ja õnnetust. Aga alusame algusest.
Tiim ( mina, gert, ivari, ander ja christian) saime kokku laupäeva hommikul ja liikusime piirpunkti poole. Seal on süsteema palalaika ja suure punnimisega saime lõpuks üle piiri. Malaisia poolel  jõudsime linna Johar Bahru. Edasi rentisime Avisest superpüss auto ( pildid tulekul), millega ootas meid ees 300 km sõitu KLi.

Fun fact: Malaisias on üle 60 000 km kiirteid. See on poolteist korda ümber maakera! Ja seda oli tunda hästi  teel KLi. Kiirusepiirang oli küll 110, aga eks vahel ikka unustasime jala pedaalile :) KL jõudsime kenasti keset päeva ja väikese vaevaga leidsime ülesse ka meie korteri. Maja välimus ei olnud paljulubav, aga korter oli kolme magamistoaga ja marmorpõrandaga ( pildid tulemas ). Viskasime siis asjad tuppa ja läksime üle tee Supermalli shoppama. Pärast paaritunnist ostlemist oli poistel raha kulutatud ja meel hea. Jäi üle võtta ka viimane vajalik komponent: väike pudel viina. Esimesena silma riivanud viinapudelid maksid üle 100 ringiti ( 1 eur=3,5 ring). Lõpuks leidsime aga mingit kohaliku viinakese 25 ring eest. Meie õhtuoode toimus Mäkis ( pidi ikka kohalikku toitu ka proovima:). Mina ja gert võtsime SUPER MACi. Päris korralik kaloripomm oli see.

Soojendamise osa võib vahele jätta, aga linnaminek oli juba huvitav. Nimelt võttis meid peale mingi kohalik mees oma väikese, väga väikese autoga ( meid oli 5 tiimis). Linnas ootas meid esimene ja üks ainukestest KL vaatamisväärsustest : Petronas Twin Towers. Õhtuses pimeduses oli see hoone väga võimas vaatamisväärsus. Edasi hakkasime mõtlema klubivalikule. Otsustasime minna Zouki, mis peaks olema väga hea klubi. Õnnetuseks oli Ander maha jätnud oma dokumendid ja siis me üritasime laveerida üht ja teist pidi, kuid kõik koos me turvakontrollist siiski läbi ei saanud. Seega tuli otsida edasi uus klubi ja valik langes kurikuulsa Beach Clubi peale. Nimelt on ta kuulus selle poolest, et sealt võib leida kerge vaevaga endale lõbutüdrukuid. Mida me aga ei osanud ette näha, oli asjaolu, et klubis olevatest naistest oli 90% lõbutüdrukud :D Naiste tähelepanu alla langemine oli küll meelitav, aga veidi ebaloomulik. Võtsime vastu järjekordse otsuste uuesti proovida Zouki. Seekord sai 4 meist sisse ja Christian, mees kes oli ainukesena piisavalt vana ja seekord sisenes ka enda dokumendiga, jäi ukse taha. Ander otsustas jääda välja Christianiga ja mina iff ja gert läksime kluppi. Klubis oli kolm erinevat saali, aga sisuliselt oli mõte samas. Igas saalis lasti järjest viimaste aastate klubihitte, mis tekitasid meeldiva meeleolu. Kahjuks oli inimesi nii palju, et väga hingata ei saanud ja veidikese aja pärast andsime me alla. Lõpuks jõudsime koju umbes 4 paiku ja esimene õhtu oligi läbi.

Teine päev hakkas meil umbes 1 paiku, kui kõik mehed olid valmis linna vallutama. Võtsime siis meie uhke auto ja ivari Nokia Mapi lahti ja läksime laiama. Eesmärk oli vähemalt paar vaatamisväärsust läbi käia, et linnukene kirjas oleks. Esimesena jäi ette meile telekommunikatsioonitorn ( suhteliselt sarnane ehitis Tallinna Teletornile) kus küsiti hingeraha, et saaks liftiga üles sõitta. Vaade oli suhteliselt kehv, kuna vaatetorni konstruksioon varjas palju ja peale Petronase tornide polnud ka palju vaadata. Edasi panime ivari Nokiasse sisse mingi mošee aadressi, mida me peale tunnikest otsimist kokkuvõttes ei leidnudki. Lõpuks, kui me olime otsimas juba söögikohta, leidsime me Natsional Mosque üles, mis oli suhteliselt võimas ehitis. Söömas käisime me vist peatänaval, kus elu oli kirev ja söögikohad järjest tulemas. Enne kojuminekut otsustasime käia ka väikeses jalamassaažis, mis oli üllatavalt hea. Samuti oli kena vaade näha nelja poissi kõrvuti massažitoolis.

Soojendamise osa võib järjekordselt vahele jätta, aga linnaminek 6 inimesega väikses autos on alati huvitav. Linnas käisime Petronase tornide all pissil ( ses mõttes et ikka maja sees olevas WCs) ja tegime turvamehega pilti. Edasi liikusime Zouki, kus seekord oli avatud ainult üks saal. Algul oli küll veidi tühi, aga lõpuks ikka sama paksult täis, kui eile. Pärast klubikäiku oli vaja järjekordsele taksosõidule minna. Seekordseks taksojuhiks oli Mr. Reebok ( reeboki müts peas). Ta ei olnud esimesed 10 min nõus sõitma mitte kuhugi. Aga lõpuks me ütlesime talle :" Mr. Reebok, we pay you huge money," ja rattad hakkasid liikuma. Mäkki kohale jõudes panime kamba peale kokku 10 ringitit, mille peale Reebok läks äärmiselt kurjas ja lubas oma sõbrad meile peale saata. Me ei hakanud ootamisega ka riskima ja võtsime järgmise takso kiirelt ja läksime koju.

Tagasiõit hakkas meil Esmaspäeval kell 3 umbes ja vaja oli tagasi jõuda kell 7. Seega oli meil suhteliset kitsas graafik. Õnnetuseks oli kiirteel juhtunud avarii ja me olime umbes 45 min ummikus ja seega meie võimalused olid kadunud. Lõpuks jõudsime Joharisse kell 8 paiku ja andsime auto ära, et bussiga piiripunkti sõita. Piiripunktis oli järjekord järjekorra otsas ja suur rõõm oli lõpuks saada Singapori poolelt üle piiri. Aga siis alles mured hakkasid. Nimelt olime me kõik 5kesi Malaisiast ühe 0,7 l pudeli viina kaasa võtnud. Me küll teadsime, et ilma deklareerimata on see keelatud, aga üritasime rumalaid turiste mängides teoga läbi pääseda.  Tegu nii lihtsalt ei läinud ja pärast piirikontrolli X-ray skännimist istusime 5keis juba Immigratsiooni officis :D Algul lootsime, et võetakse pudel ära ja tehakse hoiatus, aga muie kadus näolt kiirelt, saades teada oma 200 dollari suurusest trahvist. ( ala 140 eurot). Seega kahekordistus meie reisi eelarve selle rumala trikiga. Pudelid loomulikult jätsime alles ja nüüd seisab külmpakis Singapuri kalleim viin: Poet.  Varsti tulevad ka värvilisavad pildid :)

Friday, August 17, 2012

Korvpall

Pole ammu kirjutanud ja tulihingelised järglased on juba murelikuks muutunud. Kirjutamist pole olnud, kuna tegevust pole olnud. Veidi koolis käidud ja kolmapäeval natukene ka linna peal. Kõige huvitavam asi toimus eile, kui oli Engineering Faculty BBall team tryouts. Kohale ilmus umbes 35 inimest ja esimene valik tehti juba umbes 30 min trenni järel. Kardsin, et ei olnud piisavalt aega oma skillidega silma paista,aga õnn oli minu pool ja mõlemad gerida pääsesime edasi. Trenni lõpuks mahtusime ka 15 inimese sekka, kes hakkavad esindama meie teaduskonda. Juba on särginumbrid ja suurused kirja pandud ja lepingud tehtud. Korralduspool on natukene parem kui TTÜs :P . Muidu väga palju ei toimu, täna mul esimene trenn ka Varsity kossuvõitskonnaga. Trenn kestab 3 h ja koosneb põhiliselt jooksmisest. Nii et loodetavasti suudan vastu pidada :P . Homme on sõit Kuala Lumpurisse ja selle kohta tuleb arvatavasti infot alles esmaspäeval. Kohtumiseni!

Tuesday, August 14, 2012

Kool algas.


See nädal algas kool. Ma olen kõigi oma ainetega ( 3 tk ainult) tutvunud ja esmamulje on olnud positiivne ja mitte midagi võimeid ületavat. Esmase järelduse põhjal jääb see semester kool siiski tagaplaanile ja sooviks ikka reisida ja uurida seda aasia värki. Gerdal meil on veidi rohkem tegemist ja kooli vist iga päev ikka. Mul ainult esmaspäeva õhtust neljapäeva hommikuni. Aga kogu kompleksi territoorium on ikka meeletu ja saab ikka higistatud ühest kohast teise joostes. Ega palju tarka rääkida polegi, meelelahutuseks panin manustesse ka lingi University Towni piltidega, et saaksite paremini tutvutada selle tulevikumaailmaga, kus me elame :)

https://www.google.ee/search?hl=et&q=nus+university+town&ix=heb&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1440&bih=775&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=cnoqUJ_BAYeyrAeSrIGQCw

Sunday, August 12, 2012

Paar pilti ka ühikatest

                                       See on University Towni peatänav. Selle ääres igasugused söögikohad
                          See on vaade minu ühikast õpimaja ja rohkelisele väljakule
                           Ja need on minu tagasihoidlikud ühikatornid :)

Welcoming party at our place!

Eile korraldasime esimese peo enda korteris. Minu arust oli väga õnnestunud üritus. Joomine on küll rangelt keelatud, aga sellele vaatamata suutsin ma täna üle 100 õllepurgi korterist leida :D. Korterist läksime umbes 11 paiku edasi. Minule langes au kolmekesi pagassis sõita. Kusjuures oli väga mugav. Linnas aga läksime silla peale algul ( pilt ka üleval varajasemas postituse) ja sealt edasi Atticasse. Klubi sissepääs oli 28 dollarit, aga selle sees oli ka kaks jooki. Nii et kallis, aga talutav. Pidu ise oli suhteliselt lahe, väga mõnus küttemuusika mängis ja rahvast oli palju. Koju jõudsin kenasti kell 4 ja ärkasin täna kell 2, ehk siis jälle tagasi eesti rütmis:D Varsti aga kossu mängima ja õhtul USA-Hispaania finaali vaatama.
Homsest hakkab pihta ka kool, mille kohta mul väga vähe informatsiooni. Praeguse seisuga on mul 4 loengut kokku nädalas. Kahjuks on aga esmaspäev ja kolmapäev tunnid kella 18:00-21:00, mis rikub ära minu plaani hakata kossutrennis käima :/ Aga eks näis mis tulevik toob ja äkki tunnis ei pea ja ei ole mõtet istuda:D
Edu teile Eestisse!

Friday, August 10, 2012


National Day


Siin on mõningaid pilte Singapuri National Day üritustest ja ettevõtmistes









                   








Viimaks ka väike lõik saluudist:


Peo järelkaja

Eilne Singapuri aastapäeva pidustus oli suhteliselt võimas. Õigemini oli võimsad kaks asja: F16 hävitajad ja suurejooneline ilutulestik. Nendest peaks pilte ja videosid ka varsti meie poolt tulema :)
Edasi liikusime sööma foot courti ( väga populaarne konseptsioon singapuris. Kõigi aasia toitude letid on kõrvuti pandud üksteise kõrvale ja toa keskel on söömisala). Edasi käisime korra läbi ka mingilt katusepeolt, mis oli päris huvitav aga väääga kallis. Seega me kaua seal ei olnud ja jätkasime oma teekonda silla suunas. Nimelt on Singapuris üks sild, kus kõik vahetusüliõpilased joovad. Peab tunnistama, et äärmiselt huvitav koht. Mõnus istumine silla äärel, 7/11 lähedal ja peotänav ka kõrval. 4 paiku jõudsime koju ja magasin kenasti kella 1ni päeval. Millegipärast oli aga äärmiselt kehv olla ja kella 4ni niisama virelesin ringi. Õnneks läks enesetunne paremaks ja sai minna kossu mängima. Ikka väga suur ponnistus on sporti teha väljas. Kõik mu riided on läbi higistatud.
Nüüd lõpuks rahulikult oma uhkes suurestoas/kööginurgas ja valmistun ette õhtusöögiks ja siis päeva peaürituseks: Pesu pesemiseks :)
Tsau tsau

Wednesday, August 8, 2012

Singapuri 47 sünnipäev!

Kuna vabariigi aastapäev tähendab vaba päeva, siis pidustused hakkasid juba eile. Päev hakkas varakult erinevate NUS spordimängude tutvustusega. Kõigepealt mängisin Ulitmate frisbeet, mis oli väga huvitav, aga lageda taeva all sain ma endale võimsa neckburni :) . Teiseks sai vibuga lasta, mis ei olnud väga lihtne, aga huvitav oli vaadata 30 m pealt kõik lasud 10 p sisse laskvaid proffe.Kolmandaks toimus väike tutvustus Karatee kohta. Erilisi tundeid see ei tekitanud kelleski.
Peale neid alasid käisime Engineering Faculty kohvikus söömas, kus ka kõige mahedamad toidud on väga vürtsikad. Pärast sööki saime me uute tuttavatega kokku ja mängisime natuke aega korvpalli.
Ilmselgelt olid kõik vaimustatud Gerdi pikkusest ja tema mänguoskustest :D. Sportliku päeva lõpetasime bassseinis jahutades, mis sellise ilmaga väga jahutav ei ole kahjuks.
Õhtune programm hakkas pihta väikse napsutamisega koos toakaaslastega, mis on rangelt keelatud loomulikult :D . Ja siis läksime toakaaslastega ühte kõrvalkorterisse, kus oli ala 20 inimest ja juba suurem peokene. Linna jõudsime mingi 11 paiku ja kahjuks oli jälle valik Avalon, mis on kena koht aga oleks võinud midagi uut proovida. Tunda andis seekord ka väga suur inimeste arv klubis. Liikumisruumi pmst ei olnudki: ainult küünarnuki tööd pidi tegema.
Aga jap, nii see vabariigi aastapäeva eelne päev läks ja täna on vist kavas mingi fb evendi kaudu minna vaatama ilutulestiku ja siis linnapeale vist.

Olge tublid,
 M&G

Tuesday, August 7, 2012

Singapuri rahvas solvas mind juba teist korda !

Esimese solgangu pälvisin ma juba lennujaamas. Nimelt ostsin tax-frees head ja paremat ning maksin oma ISIC kaardiga. Tädi nägi kaarti ja küsis kas see olen mina. Ma vastasin, et ikka jep. Sellepeale ütles ta, et ma olen paksuke (chubby).
Täna oli teine solvang. See oli väga äärmuslik. Nimelt otsin endale kohalikku telefonikaarti ja selleks peab näitama passi. Passipilti nähes (7 aastat vana) hakkas mees naerma ja ütles, et ma näen välja nagu JUSTIN BIEBER. Sellepeale hakkasime kenasti kõik naerma ja ta kutsus oma kaastöötaja ka veel vaatama. Nii et nõnda mind siin solvataksegi päevad läbi. Jääme järgmist korda ootama :D

Monday, August 6, 2012

Singapur on läbi tehtud!

Täna avanes meil gerdiga võimalus veeta õhtupoolik Marina Bay Sandsi Infinity Pool-is mis oli äraütlemata huvitav kogemus. Kõik see juhtus tänu sellele, et Lenny sõber tuli Ungarist üheks päevaks siia ja otsustas ööbida seal hotellis. Seega ida-eurooplasele sarnaselt hakkasime me sisse trügima tuppa ja lõpuks olime seal umbes 10-kesi.
Kokkuvõttes oli kena õhtu ja sai ka ingliskeeles rääkida veidikene :P

Tselllo!

Täna on esimene päev mõnusast sisseelamise nädalast, mis möödud väheste kooliga seotud üritustega ja loodetavasti paljude huvitavate sotsiaalsete üritustega. Näiteks täna on vist minek Marina Bay Sandsi. ( pilt ka eelmises postituses). Eile käisime seal vaadet nautimas, aga täna on kellelgi seal olemas tuba ja üritame vist sisse saada ka üleval asuvasse infinity pooli ( kui huvi siis googelda).
Käisime ka gerdaga kossu mängimas. Olime ainukesed inimesed 4 väliväljaku peal, nii et ruumi on :D. Õnneks oli enamus aega pilves ja sai päris pikalt mängida. Lõpetasime trenni ka väikse ujumissessiooniga. Nüüd üritame mõnes campuse restoranis kanteri heitmist vaadata.
Kena päeva sõbrad :)

Sunday, August 5, 2012

mõningaid pilte meie käimistest










Sünnapidu!

Tere hommikust kõigile,

Eile käisime tähistamas minu sünnipäeva. Alustuseks viis Iff meid väga kahtlasesse nurgatagusesse kohta sööma, mis üllatuseks oli vaatamata pikale järjekorrale väga hea restoran. Edasi liikusime ivari korterisse, kus tutvusin Iffi eestlastest korterikaaslastega. Seal hakkasime vaikselt jooma meie taxfree viina ja umbes 12 paiku hakkasime sõitma kohalikku kluppi nimega Avalon.
http://media.zenfs.com/en-SG/blogs/buzzing/30Sep_DG_IMG_0013-Darrell-Gan.jpg
Kõik oli väga uhke ja paksult täis välismaalasi ja pidu lõpuks kestis meil kuueni hommikul.
Praegu väga rohkem kirjutada ei jaksa ja varsti hakkab mul minu residence´i welcoming party.
Lähiajal üritame ka ringi rohkem käia ja pilte ka lisada blogisse.
Tau tsau

Friday, August 3, 2012

Palju õnne mulle!

Võtsin oma sünnipäeva vastu esimese õnnitlusega Tobiase käest ( korterikaaslane). Jõime ka pitsi viina.
Õnneks teine toakaaslane tuli kolmepaiku öösel koju koos 10 sõbraga ja nad räuskasid kella 5ni. Niipalju siis rangetest reeglitest.
Aga nüüd IKEAsse laiama ja siis juba Ivari juhtimisel Singapuriga tutvuma.

Arrived

Jõudsime gerdaga kenasti kohale. Sõit ei olnudki nii hull kui kartsin.
Aga ilm on päris ebareaalne. Niiskus on meeletu, temperatuur meeletu.
Õnneks on toas konditsioneer olemas, nii et siin ma istun kojutulekuni :)

Thursday, August 2, 2012

Äraminek

Kätte on jõudnud päev lahkuda Eestist ja ilmselgelt kasutan ma suurepärast võimalust minu ja Gerdi tegemisi kajastada. Arvatavasti enamikku teid see ei huvita ja Marianne siin kõrval ütleb, et mu lauseehitus on kohutav: seega ei jää te paljust ilma, kui blogi ei jälgi.
Aga eks me pane põhirõhu piltidele, seiklustele ja reisidele: äkki siis kõlbab.

PS! Kes täna kell 5 lennujaamas ei ole on jobu :)